PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK SERVİSİ

15.03.2016 1193

Hızla gelişen ve değişen dünyamızda, bilimsel ve teknolojik gelişmeler, buna bağlı olarak gerçekleşen sosyal değişimler, toplumsal yaşamı daha karmaşık, zaman zaman içinden çıkılmaz bir hale getirmektedir. Bu değişim içinde artık eğitim ve öğretim alanında da yeni bakış açılarına gereksinim vardır. 
Çocuk ve gençlerin, sadece bilgilerle yüklü bireyler olmak yerine, bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal açıdan bir bütün olarak uygun olan en üst düzeyde gelişip, yetişmeleri gerekmektedir. 
Şabanözü Çok Programlı Anadolu Lisesinde, öğrencilerinin bilişsel, duygusal ve sosyal açıdan tutarlı ve sağlıklı bir bütün olarak gelişmelerini; çağdaş dünyaya uyum sağlayabilecek mutlu ve üretken bireyler olmalarını amaçlamaktadır. Bu amaca bağlı olarak, okulumuzdaki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri ile öğrencilerimizin

Sınırlarının farkında, yaşından beklenen sorumlulukları üstlenebilen,

Kendisi ve diğer insanlarla barışık,

Sosyal yaşamda ayakları üzerinde durabilen,

Sorun çözme becerileriyle donatılmış,

Eleştirel düşünceye sahip,

Duygu ve düşüncelerini, yerinde ve zamanında , etkin bir biçimde ifade edebilen, İlgi ve yeteneklerinin farkında, gelişmeye ve öğrenmeye açık,

Geleceğin Anneleri olarak mutlu ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için sürekli, sistemli ve etkili bir yardımın verilmesi hedeflenmektedir. 
Bu hedefler doğrultusunda, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi’nde öğrencilerimizin akademik ve kişilik gelişimleri sürekli izlenmekte, sosyal becerileri geliştirici bireysel, grup ve sınıf çalışmaları uygulanmakta, öğrencilerimizin gereksinim duydukları konularda bilgilendirme ve yönlendirme yapılmakta ayrıca öğrencilerimize bireysel psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir. 
Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetlerimizi yürütürken izlediğimiz ilkeler; gizlilik, kişilik haklarına saygı, güven,bireyin değerliliği ve işbirliğidir. 
Velilerimiz ile yapacağımız iş birliği bizler için çok değerlidir.