STAJ YERİ ve SÜRESİ

25.05.2015 1393

Staj Yeri

Staj sözleşmesi imzalandıktan sonra, hiçbir öğrenci koordinatör öğretmeninin onayı olmaksızın işyeri değiştiremez. İş yeri değiştirme şartları ilgili yönetmelikte açık ve net olarak belirtilmiştir. Buna göre iş yerinizi dönem içerisinde ancak iş yerinin taşınması ve ulaşımın imkansız olması, maaşınızın ödenmemesi ve genel ahlak kurallarına uygun olmayan durumlarda okulun onayını alarak değiştirebilirsiniz.

Staj Süresi

İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması 3308 sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun kapandığı hafta sona ermektedir.   Herhangi bir nedenle stajını erken bırakan öğrenci dersten başarısız sayılır ve bir sonraki yıl stajını tamamlamak zorunda kalır.